Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen 

Vaak hebben mensen moeite met overstappen " je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt ". Toch is het heel eenvoudig als u kiest voor Stad Holland, ONVZ of De Amersfoortse. Wat kan u gebeuren met een vrijekeuspolis? Voor de aanvullende verzekeringen is het wel noodzakelijk de voorwaarden te lezen of neem contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag. 

Word ik geaccepteerd?

De Amersfoortse en ONVZ stellen enkele tandartsvragen. Heeft u een kroon, implantaat of brug nodig dan wordt u zeker afgewezen. Dat klinkt onsympathiek maar daarmee beschermen deze verzekeraars wel de premie van de huidige verzekerden. Stad Holland accepteert u wel altijd maar dat is ook wat makkelijker omdat Stad Holland tot het relatief lage bedrag van € 500,- per jaar dekt.

Dekt Stad Holland echt voor een premie van € 35,- p.m. onbeperkt orthodontie?

Stad Holland vergoedt vanuit de aanvullende verzekering Uitgebreid ( € 35,- ) inderdaad onbeperkt orthodontie voor alle leeftijden. Maar let op. U betaalt wel 25% van de rekening zelf en als u ouder bent dan 18 jaar moet u een jaar verzekerd zijn bij Stad Holland. De declaraties van uw kinderen worden wel vanaf 1 januari 2018 tot 75% vergoed.

Mag ik gelijk 1 januari 2018 naar de tandarts.

Ja, er geldt geen wachttijd na acceptatie.

Ik wil graag naar Stad Holland oversluiten maar ik vind de tandartsdekking te laag.

Stad Holland heeft geen losse tandartsverzekering omdat men iedereen wil accepteren zonder medische vragen. Dit is een principiële keuze. 

Waarom bieden jullie maar keus uit 3 zorgverzekeraars.

Wij willen u geen polis aanbieden met gecontracteerde zorg. Dit zijn de enige verzekeraars die vrije keus garanderen, zelfs met medicijnen. Als u nu niet bij 1 van deze 3 bent verzekerd heeft u te maken met gecontracteerde zorg danwel b-merken medicijnen.

Wat zijn jullie kosten?

U betaalt niets aan ons en er zijn ook geen andere kosten dan de genoemde premie. Deze premie wordt door de zorgverzekeraar geïnd. Sterker, door de omvang van onze portefeuille kunnen we u zelfs een prachtige korting geven op de zorgverzekeringen van ONVZ en De Amersfoortse. 

Jullie zijn een assurantiekantoor, bij wie sluit ik nu eigenlijk de verzekering?

U sluit de verzekering via de zwaar beveiligde afsluitmodule van de verzekeraar van uw keus. De verzekeraar maakt de polis op, incasseert de premie en betaalt uw declaraties uit.

Wij hebben een adviesfunctie en denken met u mee. Wij wijzen u op de kwaliteit van de verzekering maar ook op de kleine lettertjes. Heeft u een klacht over de verzekeraar dan zijn wij het eerst aanspreekpunt, wij kennen de mensen achter de verzekeraar en grijpen de juiste persoon bij hun jasje om uw klacht zo snel mogelijk op te lossen. Eind 2017 denken we graag weer met u mee om wederom de beste ziektekostenverzekering voor u vinden. 

Mag ik behandelingen in het buitenland laten uitvoeren? 

In principe wordt alleen spoedeisende zorg in het buitenland vergoed. Wellicht kunt u in overleg met de verzekeraar ook naar een tandarts ( net over de grens) in Duitsland of België maar vanuit de polisvoorwaarden heeft u daar niet op voorhand recht op. 

Heeft u ook een vraag? Stuur uw vraag naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en u krijgt van ons persoonlijk antwoord.